Inele de mere pane

26 martie 2017   Rețete

Nu ştii ce desert de post să mai prepari? Îţi recomandăm să încerci inelele de mere pane.

Ai nevoie de4 mere potriviteapă2-3 linguri zeamă de lămâiePentru aluat2 linguri amidon de porumb250 ml lapte de soia175 g făină1 praf sare2 pliculeţe zahăr vanilat½ linguriţă scorţişoarăulei,pentru prăjitPentru ornatzahăr pudrăfructe de pădure,opţional

Speli merele,le descojeşti şi le îndepărtezi cutia cu seminţe cu o ustensilă specială sau cu un cuţit obişnuit. Le tai felii rotunde de jumătate de centimetru şi le pui într-un vas cu apă şi zeamă de lămâie,ca să nu se oxideze.

Pentru aluat,amesteci amidonul de porumb cu laptele de soia,încorporezi făina,în ploaie,adaugi un praf de sare şi mixezi. Dai compoziţia deoparte 15 minute.

Scoţi feliuţele de mere,le ştergi şi le treci printr-un amestec de zahăr vanilat şi scorţişoară,le treci prin aluatul lichid şi le prăjeşti în ulei încins,până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă,ca să îndepărtezi excesul de grăsime. La final,le pudrezi cu zahăr şi le decorezi,dacă vrei,cu fructe de pădure după gust.

Mai multe