Îngheţată cu stafide şi rom

25 mai 2017   Rețete

Dacă eşti iubitoare de îngheţată, atunci vei aprecia această reţetă, deoarece nu conţine lapte şi zaharuri rafinate. Este uşor de preparat şi o poţi mânca la orice oră, mai ales dacă ţii dietă.

Ai nevoie de:

-½ de cană de stafide

-½ de cană de rom

-½ de cană de curmale

-1 ½ de nuci caju crude,înmuiate peste noapte în apă rece şi lăsate la frigider

-500 ml de lapte de nucă de cocos

-3 linguri de ulei de cocos

-3 linguri de sirop de arţar

-2 linguri de extract de vanilie

-¼ de linguriţă de sare

Citeşte şi:Cea mai delicioasă reţetă de salată de fructe verzi

Mod de preparare:

Pune într-un castron stafidele,peste care adaugi romul. Lasă-le să stea cel puţin o oră. Clăteşte vasul blenderului cu apă rece,şterge-l,apoi pune în el nucile caju,laptele de nucă de cocos,uleiul de nucă de cocos,siropul de arţar,curmalele,vanilia şi sarea.Strecoară stafidele,apoi adaugă-le peste celelalte ingrediente împreună cu trei linguri de rom (poţi adăuga şi mai mult de atât). Procesează-le cu blenderul la viteză mare până când amestecul devine omogen şi cremos. Acoperă vasul şi pune-l la frigider ca să se răcească,cel puţin 3-6 ore. Scoate îngheţata când vrei s-o mănânci,pune-o în pahare şi mai presară nişte stafide pe deasupra.

Credit foto:www.health.com

Mai multe