Învaţă să-ţi prepari un fondant de ciocolată cu caramel sărat!

2 decembrie 2015   Rețete

Acest fondant decadent îţi va face oaspeţii să îţi ceară şi a doua porţie. Este delicios şi se prepară rapid.

Ingrediente pentru opt porţii

276 g ciocolată neagră

225 g unt

400 g zahăr

5 ouă mari

200 g făină

8 linguri de sos de caramel (sau caramel la borcan) amestecat cu o linguriţă de sare de mare.

Ai nevoie de 8 forme pentru budincă,unse cu unt şi presărate cu pudră de cacao.

Mod de preparare

1. Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Topeşte uşor ciocolata şi untul într-un recipient cu fundul gros. Amestecă bine şi pune zahărul şi ouăle bătute,unul câte unul. Nu te îngrijora dacă amestecul pare să se taie. Adaugă făină şi un praf de sare.

2. Umple formele până la jumătate,apoi pune o lingură de caramel în centrul fiecăruia. Umple apoi cu restul de amestec. Găteşte pe rândul din mijloc timp de exact 20 de minute. Scoate de la cuptor şi mai lasă în forme încă 3 minute. Apoi scoate-le din forme şi serveşte imediat cu îngheţată de vanilie.

Mai multe