Lahmacun, pizza turcească

18 august 2017   Rețete

Există oameni care trăiesc pe principiul “Mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm”, dar in orice societate sunt şi acei gurmanzi care îşi organizează viaţa în jurul mâncării sau mai bine spus a meselor.

De ce ingrediente ai nevoie pentru lahmacun

Pentru aluat 

635 g făină

350 ml apă călduţă

50 ml ulei de măsline

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

10 g drojdie uscată

Pentru compoziţie 

500 g carne tocată (vită, oaie sau amestec de vită şi oaie)

1 ardei gras roşu

1/2 ardei gras verde

2 roşii curăţate de coajă

1 ceapă mare

1 lingură pastă de ardei “salca” (se poate înlocui şi cu pastă de roşii)

2 linguriţe boia dulce sau iute, după gust

1 linguriţă chimion măcinat

1 linguriţă piper negru măcinat

2 linguriţe sare

1 legatură de pătrunjel.

Pentru servit 

pătrunjel proaspăt

lămâie

salată de ceapă cu sumac (taie o ceapă mare în “peştişori”, mai întâi pe lung şi apoi transversal, amesteci într-un bol cu o linguriţă de sare de mare, după 5 minute scurgi şi condimenteazi cu 2 linguriţe de sumac şi 1 jumătate legătură de patrunjel mărunţit).

Află  cum prepari lahmacun pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: Youtube

Mai multe