Lasagna bolognese

17 octombrie 2020   Rețete

Este una dintre cele mai iubite reţete de paste. Îţi merge direct la inimă, mai ales în zilele reci de toamnă.

1 tavă

2 h 30' 

dificultate medie

Ingrediente

500 g foi de lasagna proaspete 

Pentru umplutură

800 g carne tocată (vită şi porc) 

2 cepe 

1 morcov 

2 linguri ulei 

400 ml suc de roşii 

100 ml vin roşu 

sare 

piper 

150 g parmezan ras 

Pentru sosul Bechamel

50 g unt 

50 g făină 

500 ml lapte 

sare 

piper alb  

nucşoară măcinată, opţional 

unt, pentru uns 

Curăţă ceapa şi morcovul. Taie ceapa cubuleţe şi dă morcovul prin răzătoarea mică. Căleşte-le în ulei 3-4 minute, apoi adaugă carnea tocată şi lasă-le să fiarbă, amestecând constant până scade zeama. Tornă vinul, sucul de roşii, condimentează cu sare şi piper, după gust, şi lasă să fiarbă sub capac, la foc mic, până se îngroaşă sosul. 

Pentru sosul Bechamel, topeşte untul într-o cratiţă şi adaugă făina, amestecând până se încorporează. Toarnă laptele treptat, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. După ce clocoteşte, asezonează cu sare, piper alb şi nucşoară, după gust, apoi închide focul şi lasă la răcorit. 

Într-o tavă cu pereţi înalţi, unsă cu puţin unt, pune un strat de sos Bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, o treime din sosul de carne şi presară parmezan ras. Repetă până termini ingredientele, ultimul strat fiind de foi de lasagna. Unge ultima foaie cu sos Bechamel, presară parmezan ras din abundenţă şi dă lasagna la cuptor, la 180 °C, 30-40 de minute. Decorează după imaginaţie 

Mai multe