Lasagna cu carne şi sos bolognez

15 martie 2016   Rețete

Pentru această reţetă, sosul bolognez este esenţial. Iar pentru sosul bolognez, rozmarinul este foarte important. Este o plantă mediteraneană care şi-a găsit loc în bucătăriile din întreaga lume.

Parfumul uşor amărui şi mentolat este potrivit pentru carnea de peşte,de porc,de pui şi în special pentru cea de miel. Dar şi cartofii,vinetele,dovleceii şi roşiile sunt rumenite în ulei de măsline au un gust deosebit dacă sunt presărate cu rozmarin. Aromează şi tu această lasagna cu carne şi sos bolognez cu puţin rozmarin!

 

Lasagna cu carne şi sos bolognez – Ingrediente (8 porţii)

1 pachet foi de lasagna

1 piept de pui (sau 400 g carne amestec vită şi porc)

250 ml supă de pui

Pentru sosul bolognez

200 ml suc de roşii

1 ceapă

1 morcov

3 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

rozmarin

busuioc

sare

piper

Pentru sosul bechamel

50 g unt

2 linguri făină

200 ml lapte

1 linguriţă nucşoară rasă

sare

piper

Pentru garnisit

200 g caşcaval

Mai multe