Legume coapte cu mămăligă

7 martie 2016   Rețete

Dacă ai rămas în pană de idei şi nu ştii ce să mai găteşti, Îţi venim în ajutor cu o reţetă sănătoasă şi rapid de preparat.

Ai nevoie de

200 g fasole verde

300 g ciuperci

1 roşie

1 ardei

1 morcov mic

3-4 căţei de usturoi

sare

piper

3-4 linguri ulei

1 lingură zeamă de lămâie

pătrunjel verde

mămăligă rece

Cum se prepară

Opăreşti 5 minute fasolea verde în apă cu sare,o scurgi şi o treci printr-un jet de apă rece pentru a-şi păstra culoarea. Tai restul legumelor după dorinţă şi le amesteci cu ulei,un praf de piper şi unul de sare. Le aşezi într-o tavă,în care ai întinz hârtie de copt şi le dai la cuptor,la foc mic,până se înmoaie. Tai mămăliga felii şi o rumeneşti pe grătar. După ce scoţi legumele din cuptor,le stropeşti cu zeamă de lămâie şi presari pătrunjel. Le serveşti cu mămăligă rumenită.

2 porţii

Preparare 30’

Dificultate mică

Mai multe