Mâncare de mazăre

5 februarie 2018   Rețete

Mazărea este una dintre cele mai vechi legume cultivate. Pentru că are proteine vegetale de cea mai înaltă calitate nutriţioniştii o recomandă şi pentru întărirea sistemului imunitar.

Ai nevoie de

- 4 antricoate de viţel- 500 g mazăre- 2 cepe- 6 căţei de usturoi- 2 linguri ulei-1 praf boia dulce-1 cană supă cu legume- sare piper cimbru, după gust

Mod de preparare

Speli carnea, o tai cubuleţe şi o rumeneşti în uleiul încins. O scoţi şi o aşezi la scurs pe şerveţele absorbante. Tai ceapa, mărunţeşti usturoiul şi le pui la călit în acelaşi ulei, până devin sticloase. Adaugi sare şi piper după gust şi pui carnea împreună cu mazărea. Torni supa şi laşi să fiarbă , acoperit până când scade sosul, iar carnea este pătrunsă.  Adaugi bulionul, boiaua, fierbi 10 minute să se combine aromele, guşti, şi, dacă mai e cazul, presari sare şi piper şi opreşti focul.

O serveşti, dacă vrei, decorată cu cimbru.

Sursă foto: www.e-retete.ro

Mai multe