Mâncare de vinete cu carne

18 septembrie 2014   Rețete

Pentru 4 porţii, ai nevoie de 2 vinete potrivite, 500 g carne de porc, 2 cepe mari, 3 linguri pastă de roşii, 400 ml supă strecurată de carne, 2 roşii bine coapte, 2 căţei usturoi, 5 linguri ulei, 3 linguri caşcaval ras, 1 ardei gras galben, sare şi piper.

Cum se prepară

Porţionezi carnea,o rumeneşti uşor,pe toate părţile,în 2-3 linguri de ulei bine încins,apoi o scoţi deoparte. În grăsimea rămasă,căleşti ceapa tocată. Când se înmoaie puţin,adaugi pasta de roşii diluată cu puţinăsupă de carne,sare,piper,după gust,şi laşi să fiarbă circa 10 minute.

Pasezi sosul de ceapă,adaugi carnea rumenită,restul de supă strecurată şi laşi să fiarbă,sub capac,la foc mic,circa 40 de minute,până când carnea este pătrunsă. Dacă scade prea mult,mai adaugi puţină apă

fierbinte.

Citeşte şi:

Vinete gratinate cu roşii şi brânză

Beneficiile uimitoare ale consumului de vinete

Vinete umplute

Speli vinetele,le tai felii subţiri (cu tot cu coajă),le sotezi separat în două linguri de ulei încins,adaugi usturoiul zdrobit,roşiile curăţate de pieliţe şi date prin răzătoare,ardeiul tăiat fâşii late şi laşi să fiarbă 5-6 minute.

Când carnea este bine pătrunsă,adaugi vinetele,potriveşti din nou de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 5-6 minute. Pui totul într-un vas termorezistent,presari caşavalul ras şi introduci vasul în cuptor aproximativ 10-15 minute,până se topeşte caşcavalul şi se combină aromele. Serveşti calsă.

sursa foto:Photocuisine

Mai multe