Mâncărică de fasole verde

31 martie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 500 g fasole verde / 1 ceapă/ 3 fire de praz / 1 ardei roşu gras/ 2-3 linguri ulei / 1 morcov / sare/ piper / 4 linguri bulion/ pătrunjel verde / apă

 Cum se prepară:

Pui uleiul la încins. Cureţi ceapa,o speli,o tai julien şi o căleşti.

Tai capetele firelor de praz şi arunci prima foaie,apoi le speli şi le tai felii subţiri. Dai prin apă rece şi fasolea verde,ardeiul şi cureţi morcovul.

Pui bulionul peste ceapa călită. Adaugi toate ingredientele:fasolea ruptă jumătăţi,prazul,morcovul şi ardeiul tăiaţi cubuleţe. Torni apă încălzită cât să acopere legumele. Potriveşti de sare şi piper. Laşi la fiert,la foc potrivit. Opţional,după ce ai stins focul,poţi presăra pătrunjel verde.

Mai multe