Melcişori cu mere pe gustul tuturor
Delicioşi şi pufoşi, melcişorii cu mere sunt pe gustul tuturor!
Ai nevoie de
Pentru aluat
150 g iaurt
500 g făină
1 plic drojdie uscată
50 g zahăr
1 praf de sare
50 g unt
1 ou
2 plicuri zahăr vanilat
1 linguriţă esenţă de rom
Pentru umplutură
4 mere
50 g stafide
4 linguri zahăr
1 ou, pentru uns
zahăr pudră, pentru decor
Preparare
Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul şi cu sarea. Pui oul, torni iaurtul, untul topit, adaugi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Frămânţi până când obţii un aluat maleabil, pe care-l laşi să crească până îşi dublează volumul.
Cureţi merele, le tai jumătăţi, îndepărtezi cotorul şi seminţele şi le toci. Le amesteci cu stafidele şi cu zahărul. Întinzi o foaie din aluat, pui umplutura, o nivelezi şi rulezi. Tai rulada felii de aproximativ 2 cm grosime, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi melcişorii cu ou şi dai tava la cuptor până când se rumenesc. După ce s-au răcorit, îi pudrezi cu zahăr.