Minitarte

20 mai 2014   Rețete

Ai nevoie de: Pentru aluat: 150 g de unt, 1 ou, 200 g făină, 50 g zahărPentru umplutură: 4-5 gutui, 100 g zahăr, 500 ml apă, zeama de la ½ lămâie, 200-300 g mure proaspete, opţional

 Cum se prepară

Pentru umplutură,pui apa la fiert cu zahărul şi zeama de lămâie. Cureţi gutuile de coajă,cotoare şi de căsuţa cu seminţe. Le tai cubuleţe şi le adaugi când începe să clocotească apa. Laşi la fiert aproximativ 30 de minute,până se îngroaşă siropul şi le dai la răcit.

În acest timp,pregăteşti aluatul. Baţi oul,îl freci apoi cu untul puţin moale. Adaugi zahărul şi făina. Amesteci până obţii un aluat omogen,pe care îl bagi la frigider cât timp se răcesc gutuile şi siropul,îl scoţi şi îl întinzi cu sucitorul. Cu gura unui pahar decupezi

8 cercuri de aluat. Le întinzi în fiecare formă de minitartă,inclusiv pe pereţi şi ungi cu unt. Înţepi din loc în loc cu furculiţa. Aşezi fructele în forme şi torni siropul. Dacă vrei,poţi pune şi câteva mure deasupra. Dai la cuptorul încins şi le scoţi după 30 de minute. Poţi presăra,după gust,un pic de zahăr.

Mai multe