Minitarte cu ciuperci

29 octombrie 2015   Rețete

Ciupercile pot părea alimente banale, dar nu de puţine ori au fost include în categoria super-alimentelor. Ele nu conţin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare şi sunt o sursă valoroasă de fibre şi vitamine B: vitamina B1, riboflavină (B2), niacin (B3), piridoxină (B6) şi folacin (acid folic).

 Un preparat precum aceste minitarte cu ciuperci este aperitivul potrivit pentru meniul perfect.

Minitarte cu ciuperci – Ingrediente (6 porţii)

Pentru aluat

250 g făină

1 ou

½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

200 g unt

2-3 linguriţe lapte rece

Pentru umplutură

90 g unt

3 fire praz

½ linguriţă sare

500 g ciuperci

2 linguriţe cimbru

3 linguri smântână

1 praf piper

200 g caşcaval

Mai multe