Minitarte cu cremă de citrice şi flori
Dacă îţi plac minitartele cu fructe din cofetării, cu siguranţă îţi va plăcea să experimentezi acasă această reţetă. Foloseşte-ţi imaginaţia şi deorează tartele cu flori comestibile. Surprinde-i pe cei dragi cu un desert aspectuos!
Ingrediente pentru tarte cu cremă de lămâie
220 g făină, 125 g unt, 1 praf sare, 80 g zahăr tos, 2 linguri apă rece, 1 ou, unt topit, pentru uns formele
120 ml lapte fierbinte, 4 gălbenuşuri, 130 ml suc de lămâie, 100 g zahăr tos, 100 g unt 80% grăsime, 2 linguri amidon de porumb, coaja rasă de la 1 portocală
2 albuşuri, 1 praf sare, 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat
Frământă făina cu untul până obţii un aluat sfărâmicios, apoi adaugă restul ingre-dientelor şi formează un aluat omogen. Înveleşte-l în folie alimentară şi lasă-l la odihnit în frigider 30 de minute. După acest interval, întinde aluatul într-o foaie, decupează cercuri şi aşază-le în formele de minitarte unse cu unt. Lasă-le în cuptorul preîncălzit la 170 °C, aproximativ 20 de minute, până când marginile se rumenesc frumos.
Mixează gălbenuşurile cu zahărul şi cu amidonul. Adaugă sucul de lămâie, apoi laptele fierbinte, ames-tecând energic. Pune compoziţia pe baie de aburi şiamestecă până când se îngroaşă. Pune vasul deoparte, adaugă coaja de portocală şi untul şi omogenizează. Lasă apoi crema la răcit, acope-rită cu folie alimentară.Umple coşuleţele cu crema obţinută, apoi prepară be-zeaua. Bate albuşurile cu praful de sare până când îşi dublează volumul, apoi adaugă treptat zahărul pudră. Mixează cât să obţii o spumă tare şi lucioasă. Pune bezeaua într-un poş şi ornează cu ea minitartele. În completare, poţi adăuga flori comestibile sau felii de lămâie deshidratate.
Sursă foto: Shutterstock