Minitarte cu dovlecei

10 iulie 2014   Rețete

Pentru aluatul a două porţii, ai nevoie de: 200 g făină, 150 g unt rece, 1 ou, 1 praf de sare, iar pentru umplutură de 2 dovlecei, 3 ouă, 5 căţei usturoi, 1 legătură mărar, 150 g caşcaval, 3 linguri iaurt, 50 g brânză de vaci, 50 g unt

Pasul 1

Cerni făina,o pui într-un vas şi tai untul rece cubuleţe. Adaugi un ou şi praful de sare. Frămânţi ingredientele până când obţii un aluat compact. Laşi la frigider 30 de minute.

Pasul 2

Răzuieşti caşcavalul,pe care îl pui într-un bol. Adaugi brânza de vaci,cele 3 ouă şi lingurile de iaurt. Amesteci până obţii o pastă.

Pasul 3

Separat,speli bine dovleceii,îi cureţi de coajă (o parte da,o parte nu,ca o zebră) şi de extremităţi şi-i tai rondele. Cureţi usturoiul,speli legătura de mărar şi le tai mărunt. Le sotezi în puţin unt.

Pasul 4

Scoţi aluatul din frigider şi-l împarţi în două. Întinzi ambele bucăţi cu sucitorul şi le pui în formele de minitarte,tapetate. Înţepi aluatul cu furculiţa,ca să nu se umfle. Pui un strat de dovlecei,peste care adaugi pastade brânză. Coci aproximativ 30-35 de minute,la foc potrivit.

Mai multe