Musaca din soia şi cartofi

7 decembrie 2014   Rețete

Ai nevoie de: 200 g soia granulată, 800 g cartofi, 1 ceapă, 1 l supă de legume, 3 linguri pastă de roşii, 4 linguri ulei, oregano uscat, sare, piper, 100 g caşcaval.

Cum se prepară

Fierbi soia în supa de legume. O laşi la scurs. Toci ceapa,o căleşti în două linguri de ulei încins şi o lingură de apă,până se face aurie.

Pui pasta de roşii,apoi adaugi soia,bine scursă,şi omogenizezi toate ingredientele. Presari oregano,sare şi piper,după gust. Separat,fierbi cartofii în coajă,scurgi zeama,îi cureţi şi îi tai felii mai groase.

Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei,aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi soia,continui cu alt strat de cartofi şi soia până termini ingredientele.

Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Presari caşcaval răzuit şi introduci forma la cuptor aproximativ 30 de minute. Serveşti musacaua caldă.

Mai multe