Muşchi de viţel cu sos picant

11 aprilie 2013   Rețete

Ingrediente:600 g muşchi de viţel, 1 lingură condimente pentru grătar, 1 crenguţă cimbru, 1 creanguţă rozmarin, 3 linguri ulei de floarea-soarelui,1 chiflă veche, 100 ml lapte sau apă, 2 ardei graşi roşii, 3 roşii, 3 căţei usturoi, 2 ardei iuţi, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe oţet de vin,roşii cherry şi pătrunjel verde pentru decor, sare

1 Muşchiul se spală,se usucă şi se presară cu condimentele pentru grătar. Crenguţele de cimbru şi de rozmarin se spală,se pun pe bucata de carne şi se leagă cu sfoară. Se prăjeşte în două linguri de ulei încins şi se introduc la cuptor,cu puţină apă,40 de minute. Se scot ierburile aromate. 

2 Chifla se rupe bucăţi mici şi se pune la înmuiat cu laptele într-un castron mai mare. Se încălzeşte o lingură de ulei şi se prăjesc ardeii graşi. 

3 Se pun ardeii pe o farfurie,se acoperă cu folie alimentară,se lasă 15 minute,se curăţă de coajă,după care se taie fâşii.  

4 Roşiile se opăresc câteva minute în apă clocotită şi se curăţă de coajă. Se curăţă usturoiul de coajă şi ardeii iuţi de seminţe.

5 Peste pâinea din castron se adaugă ardeii graşi,roşiile tăiate bucăţi,usturoiulşi ardeii iuţi.Se mixează cu blenderul.   

6 Se trece sosul printr-o sită,se adaugă oţetul de vin,uleiul de măsline şi se condimentează cu sare. Se lasă să se răcească şi se serveşte cu muşchiul tăiat felii şi o garnitură de orez. Se decorează cu roşii şi pătrunjel verde.   

Mai multe