Negresă cu cireşe
Cireşele în combinaţie cu ciocolata fac un desert fin şi proaspăt. În plus, aceste negrese se prepară extrem de uşor, aşa că trebuie să le încerci!
Ingrediente:
100 g unt 150 g cireşe fără sâmburi 150 g ciocolată neagră 4 ouă 150 g zahăr 1 plic praf de copt 2 linguri cacao 1 praf de sare 150 g făină
Topeşte ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi sau la microunde şi lasă-le să se răcorească. Mixează ouăle cu zahărul, apoi încorporează ciocolata. Amestecă făina cu cacaua, cu sarea şi cu praful de copt şi încorporează-le în compoziţia umedă. Omogenizează uşor cu o spatulă.
Toarnă totul într-o tavă cu pereţii înalţi, tapetată cu hârtie de copt şi presară cireşele bine scurse. Dă-o la cuptorul preîncălzit şi coace 30-35 de minute, la 180 °C.
Când e gata, o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească puţin şi o porţionezi.