Oana îţi garantează reţeta de: Tartă cu legume şi caşcaval

12 septembrie 2018   Rețete

Ce ai nevoie: /300 g făină /6 ouă /16 linguri lapte /160 g caşcaval /2 cepe /160 g unt /3 bucăţi de praz /450 g bacon /200 ml smântână lichidă /o lingură cu tarhon uscat /sare /piper după gust

Mod de preparare:

1. Se dă caşcavalul prin răzătoare şi se taie ceapa foarte mărunt. Se pun într-un vas făina şi sarea,se adaugă untul,tăiat bucăţele,şi se amestecă bine,cu vârful degetelor. Se adaugă caşcavalul,ceapa,tarhonul,2 ouă şi se omogenizează bine. Se acoperă aluatul şi se lasă cel puţin o oră la frigider. Între timp,se căleşte baconul,împreună cu prazul,timp de 4-5 minute.

2. Se scoate aluatul din frigider şi se întinde pe dimensiunea tăvii,apoi se înţeapă cu ajutorul unei furculiţe. Amestecul de bacon,şuncă şi praz se distribuie uniform peste aluat. Într-un vas separat se bat cele 4 ouă rămase,se pun laptele şi smântâna,sare şi piper,iar la final se răstoarnă compoziţia peste praz şi bacon. Se bagă tava la cuptor şi se lasă circa 40 de minute. Tarta se serveşte caldă.

Oana Stanciu din Brăila a câştigat o TIGAIE CERAMICĂ

Pentru revendicare:  0372.130.241

Mai multe