Orez cu lapte şi mere
Un desert care îţi aduce aminte de copilărie, orezul cu lapte şi mere coapte este un dulce rapid de făcut şi pe gustul tuturor ai casei.
Ingrediente
200 g orez
¼ l apă
500 ml lapte
50 g zahăr
1 lămâie
1 plic zahăr vanilat
1 praf de sare
2-3 mere
praf de scorţişoară
Preparare
1. Speli orezul în 2-3 ape. Într-o cratiţă adâncă,pui orezul şi apa,alături de zahărul vanilat. După ce începe să fiarbă,dai focul mai mic.
2. Între timp,cureţi merele de coajă,le îndepărtezi cotoarele şi le tai cubuleţe. La dai la cuptor 20 de minute.
3. După ce orezul a absorbit apa,adaugi laptele,zahărul,merele şi sarea. Laşi orezul la fiert,la foc mic,până când absoarbe lichidul,dar nu în întregime,pentru că va continua să-l absoarbă şi în perioada de răcire. Adaugi în orezul fiert merele coapte şi presară deasupra scorţişoară,după gust.
Sursă foto:Corbis