Pandişpan cu gutui

28 octombrie 2016   Rețete

Prepară un pandişpan delicios cu gutui pentru cei dragi!

Ingrediente necesare:

1 kg gutui

8 ouă

400g făină

400g zahăr

sare

vanilie

10 nuci

100g zahăr pudră

1 lingurp de rom

1 ceaşcă de apă

unt

Cum se prepară

Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare,tăiem felii subţiri şi le punem într-o cratiţă emailată să se înmoaie pe foc mic. Putem peste gutui zahărul pudră,tragem imediat cratiţa de pe foc,punem deasupra 1 lingură de rom şi lăsăm fructele să se răcorească. Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le batem spumă timp de 5 minute cu 1 ceaşcă de apă. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia până când amestecul devine o cremă consistentă. Adăugâm apoi fâina în ploaie,vanilia şi nucile tăiate mărunt. 

Omogenizăm aluatul cu o furculiţă mai mare,bătând energic. Încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă mare cu 2 linguri de unt,punem fructele reci,apoi turnăm aluatul. Coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute,până când a prins o nuanţă uşor aurie. Tâiem numai rece. după ce a fost răsturnată pe un platou,fructele rămânând deasupra prăjiturii. Servim tăiată felii,având fructe pe fiecare felie. 

Mai multe