Pandişpan cu gutui
Prepară un pandişpan delicios cu gutui pentru cei dragi!
Ingrediente necesare:
1 kg gutui
8 ouă
400g făină
400g zahăr
sare
vanilie
10 nuci
100g zahăr pudră
1 lingurp de rom
1 ceaşcă de apă
unt
Cum se prepară
Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare,tăiem felii subţiri şi le punem într-o cratiţă emailată să se înmoaie pe foc mic. Putem peste gutui zahărul pudră,tragem imediat cratiţa de pe foc,punem deasupra 1 lingură de rom şi lăsăm fructele să se răcorească. Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi le batem spumă timp de 5 minute cu 1 ceaşcă de apă. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia până când amestecul devine o cremă consistentă. Adăugâm apoi fâina în ploaie,vanilia şi nucile tăiate mărunt.
Omogenizăm aluatul cu o furculiţă mai mare,bătând energic. Încorporăm albuşurile bătute spumă tare. Ungem o tavă mare cu 2 linguri de unt,punem fructele reci,apoi turnăm aluatul. Coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute,până când a prins o nuanţă uşor aurie. Tâiem numai rece. după ce a fost răsturnată pe un platou,fructele rămânând deasupra prăjiturii. Servim tăiată felii,având fructe pe fiecare felie.