Pandişpan cu mere rase. Ingrediente şi modul de preparare
Încearcă o reţetă de regim: pandişpan cu mere rase. Este numai bun pentru zilele de weekend, când nu ştii ce să mai găteşti şi vrei să le oferi ceva dulce celor mici.
Ai nevoie de
Pentru pandişpan cu mere rase
300 g făină 3 mere 150 ml lapte scorţişoară 1 plic praf de copt 1 portocală 200 g zahăr 50 ml ulei 1 linguriţă esenţă de rom 1 praf de sare
Pentru glazură
150 g ciocolată neagră
8 linguri lapte
fulgi de nucă de cocos
Pandişpan cu mere rase - Mod de preparare
Cureţi merele şi le razi, apoi storci în mâini excesul de suc. Le amesteci cu laptele, uleiul, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Combini făina cu praful de copt, zahărul, sarea şi scorţişoară, după gust. Încorporezi făina peste lapte şi omogenizezi.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi la răcorit.
Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu laptele. O torni peste prăjitură şi presari fulgi de nucă de cocos.