Papricaş de pui

22 aprilie 2016   Rețete

Vrei să găteşti cu puţine ingrediente? Papricaşul de pui poate fi o alegere inspirată.

Ai nevoie de

1 piept de pui

2 morcovi

2 cepe

½ linguriţă pudră de ardei iute

½ linguriţă pudră de ardei dulce

3 căţei de usturoi

1 fir ceapă verde

1 praf de sare

3-4 linguri ulei

200 ml apă

200 ml smântână,opţional

Pentru găluşte

1 ou

3 linguri mălai

1 praf de sare

Încingi uleiul într-un vas şi rumeneşti carnea de pui tăiată bucăţi,pe toate părţile,apoi o scoţi şi aşezi în loc ceapa tocată. După două,trei minute,adaugi morcovul tăiat cubuleţe şi usturoiul mărunţit. Presari boiaua,torni apa şi laşi să clocotească două,trei minute,apoi adaugi carnea şi laşi să fiarbă până se pătrunde.

Baţi oul cu un praf de sare şi adaugi mălaiul în ploaie. Amesteci până se îngroaşă compoziţia şi formezi cu lingura găluşte,pe care le pui direct în oală şi le laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti papricaşul cu ceapă verde şi dacă vrei cu sâmtână.

4 porţii

Preparare 60’

Dificultate medie

Mai multe