Pască cu smântână

23 aprilie 2016   Rețete

Pentru masa de Paşte îţi propunem o reţetă puţin diferită de pască, la care poţi pune şi dulceaţă de afine. Prepararea ei îţi ia aproximativ şi o oră.

Ai nevoie de

Pentru aluat

150 g făină

100 g unt

1 ou

50 g zahăr

20 g cacao

Pentru umplutură

850 g smântână grasă

200 g zahăr

8 gălbenuşuri

6 albuşuri

100 g făină

4 linguri griş

coaja rasă de la o lămâie

2 linguri dulceaţă de afine

Mod de preparare

Pentru aluat,amesteci untul moale cu făina cernută,zahărul,cacaua şi oul. Aluatul obţinut îl întinzi pe o tavă şi-l laşi deoparte.

Pentru umplutură,amesteci smântâna cu zahărul,gălbenuşurile şi coaja de lămâie. Adaugi făina cernută şi grişul şi la final încorporezi albuşurile bătute spumă şi amesteci de jos în sus. Crema obţinută o pui peste blat,întinzi dulceaţa de afine şi dai tava la cuptorul preîncălzit 30 de minute,până se rumeneşte pasca.

Mai multe