Pască specială

2 mai 2013   Rețete

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, 2 gălbenuşuri, 2 linguri zahăr pudră, 100 g margarină,1 plic Praf de copt Dr. Oetker,1 linguriţă zeamă de lămâie.

Pentru umplutură:700 g brânză de vaci,200 ml smântână,5 linguri zahăr pudră,5 ouă,1 fiolă Esenţă de vanilie Dr. Oetker,1 plic Finesse coajă rasă de lămâie,2 linguri griş,150 g stafide.

Cum se prepară:

1 Se amestecă margarina cu zahărul pudră şi cu gălbenuşurile până devin o compoziţie cremoasă. Se adaugă făina şi praful de copt şi se frământă ­bine,­până se formează un ­aluat omogen şi elastic. Se lasă la rece 30 de minute.

2 Între timp,se amestecă brânza de vaci scursă bine cu zahărul pudră,ouăle,adăugate pe rând,şi smântâna. La sfârşit,se adaugă grişul,puţin câte puţin,esenţa,coaja de lămâie şi stafidele.

3 Se întinde aluatul în foaie şi se aşază într-o formă rotundă de pască,îmbrăcând şi pereţii. Se toarnă compoziţia şi se introduce în cuptorul preîncălzit,la foc mic,pentru o oră. Se scoate din formă după ce s‑a răcit complet.

Mai multe