Pastă de ardei capia

10 octombrie 2015   Rețete

Iată o reţetă de dificultate redusă, ca să prepari 2 borcane cu pastă de ardei capia, ce sunt gata în doar două ore!

Ai nevoie de:

4 kg ardei capia

250 ml bulion 

500 ml ulei

1 linguriţă boia iute/dulce

½ kg ceapă

sare grunjoasă

Mod de preparare

Speli bine ardeii şi-i coci în cuptor.

Când sunt gata,îi pui într-un vas,îi sărezi şi-i acoperi cu o cârpă sau cu folie de aluminiu,ca să li se înmoaie coaja.

După câteva minute îi cureţi şi îi dai prin maşina de tocat,după care îi aşezi într-o oală încăpătoare.

Speli,cureţi şi toci mărunt ceapa şi o căleşti în ulei,adaugi bulionul,boiaua şi sare după gust.

Când este gata,o adaugi peste ardei,amesteci bine şi pui oala la fiert,la foc mic,preferabil pe o plită.

Când apa s-a evaporat pui pasta fierbinte în borcane sterilizate,pe care le închizi etanş şi le păstrezi 1-2 zile în pături,până se răcesc.

Mai multe