Paste rigatoni în sos din şunculiţă ţărănească şi roşii coapte

8 februarie 2017   Rețete

Pastele sunt o mâncare uşor de preparat, cu ingredinte puţine, fiind recomandată celor care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie, dar care vor totuşi o mâncare gustoasă şi sănătoasă. Azi îţi recomandăm o reţetă de paste rigatoni în sos din sunculiţă ţărănească şi roşii coapte.

Ingrediente pentru 8 persoane:

-800 g de şunculiţă ţărănească de la Moldova în Bucate

-1 kg de paste rigatoni

-½ cană de ulei de masline

-2 cepe mici,tocate mărunt

-500 g mazăre proaspătă sau congelată

-3 căni de smântână dulce cu 32% grăsime

-200 g parmezan răzuit

-2 linguri de pătrunjel verde tocat

-2 linguriţe de sare 

-½  linguriţă de piper negru măcinat mare

Mod de preparare:

Încingeţi o tigaie cu baza groasă şi rumeniţi,la foc mic,şunculiţa tăiată felii. După ce s-a răcit puţin,tocaţi-o în cubuleţe nu prea mici.

Sotaţi ceapa într-o altă tigaie,în uleiul de măsline,după 3-4 minute adăugaţi mazărea şi 50 ml de apă,continuând încă 3-4 minute,apoi asezonaţi uşor.

În timp ce sotaţi şunculiţa şi ceapa,puneţi 2 l de apă la fiert,adăugând o lingură de sare. După ce apa a început sa clocotească,adăugaţi pastele şi fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Reveniţi la soteul de ceapă şi mazăre,adăugând şunculiţa tăiată cuburi şi smântâna dulce. Fierbeţi sosul timp de 6-8 minute,apoi adăugaţi pastele fierte şi parmezanul răzuit.

Serviţi pastele cu şi mai mult parmezan răzuit,presărând piper negru măcinat.

Mai multe