Paste rigatoni în sos din şunculiţă ţărănească şi roşii coapte
Pastele sunt o mâncare uşor de preparat, cu ingredinte puţine, fiind recomandată celor care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie, dar care vor totuşi o mâncare gustoasă şi sănătoasă. Azi îţi recomandăm o reţetă de paste rigatoni în sos din sunculiţă ţărănească şi roşii coapte.
Ingrediente pentru 8 persoane:
-800 g de şunculiţă ţărănească de la Moldova în Bucate
-1 kg de paste rigatoni
-½ cană de ulei de masline
-2 cepe mici,tocate mărunt
-500 g mazăre proaspătă sau congelată
-3 căni de smântână dulce cu 32% grăsime
-200 g parmezan răzuit
-2 linguri de pătrunjel verde tocat
-2 linguriţe de sare
-½ linguriţă de piper negru măcinat mare
Mod de preparare:
Încingeţi o tigaie cu baza groasă şi rumeniţi,la foc mic,şunculiţa tăiată felii. După ce s-a răcit puţin,tocaţi-o în cubuleţe nu prea mici.
Sotaţi ceapa într-o altă tigaie,în uleiul de măsline,după 3-4 minute adăugaţi mazărea şi 50 ml de apă,continuând încă 3-4 minute,apoi asezonaţi uşor.
În timp ce sotaţi şunculiţa şi ceapa,puneţi 2 l de apă la fiert,adăugând o lingură de sare. După ce apa a început sa clocotească,adăugaţi pastele şi fierbeţi-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Reveniţi la soteul de ceapă şi mazăre,adăugând şunculiţa tăiată cuburi şi smântâna dulce. Fierbeţi sosul timp de 6-8 minute,apoi adăugaţi pastele fierte şi parmezanul răzuit.
Serviţi pastele cu şi mai mult parmezan răzuit,presărând piper negru măcinat.