Păstrăvi cu cartofi la grătar

7 august 2018   Rețete

Nr 28 Dificultate medie / Preparare 30ʹ / 5 porţii

Ingrediente2 păstrăvi evisceraţi şi curăţaţi4-5 cartofi noi1 lămâie tăiată în douăsarepudră de usturoisalviecimbru1-2 linguri ulei

Cureţi cartofii şi îi tai în 4 şi îi fierbi până când furculiţa intră cu uşurinţă în ei. Speli bine peştii, îi stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi îi asezonezi cu sare şi pudră de usturoi, după gust, atât la exterior, cât şi la interior. Presari peştii cu frunze de salvie, iar cartofii cu cimbru şi sare, după gust şi îi stropeşti cu ulei şi îi aşezi pe grătarul încins, uns în prealabil cu puţin ulei, împreună cu jumătăţile de lămâie. Ţii peştele 3-5 minute pe fiecare parte, iar cartofii până se rumenesc frumos peste tot.

Mai multe