«Pătrăţele» cu spanac

4 martie 2013   Rețete

Ingrediente: 60 g pesmet, 250 ml smântână, 1 fir de praz, 200 g spanac congelat, 2 cepe, 2 linguri unt,3 căţei de usturoi, 3 ouă, 5 linguri făină, 200 g brânză telemea rasă, 1 linguriţă sare,1 vârf cuţit piper măcinat, 1 vârf cuţit nucşoară pudră, 1 vârf cuţit scorţişoară, 100 g roşii cherry pentru decor

Cum se prepară

1. Se cerne pesmetul într-un castron şi se toarnă smântâna caldă peste el. Prazul şi ceapa se taie fâşii şi se călesc împreu­nă cu usturoiul în untul topit trei minute. Se adaugă spanacul scurs şi tocat mărunt şi se mai lasă două­ minute. Se lasă să se ­răcească.

2. Se toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. Se adaugă ouăle bătute,făina,2/3 din brânza rasă,nucşoara,scorţişoara,piperul şi sarea. Se amestecă bine.

3. Se pune compoziţia într-un vas termorezistent pătrat uns şi tapetat,se presară brânza oprită şi se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute. Se taie pătrăţele şi se decorează cu roşii cherry.

Mai multe