Perişoare de carne cu varză

27 noiembrie 2013   Rețete

Ai nevoie de: › 1 ceapă albă › 2 cepe roşii › 2 linguri unt › 100 g orez › 500 g carne tocată amestec › 3 ouă › 6 linguri pesmet › 3 căţei usturoi › 400 g varză acră › 200 ml smântână › sare › piper › 1 linguriţă zahăr.

1. Se curăţă ceapa albă şi se toacă mărunt. Se încălzeşte o lingură de unt într-o cratiţă şi se căleşte ceapa până devine lucioasă.

2. Se pune orezul spălat şi scurs,se adaugă 150 ml de apă,se acoperă cu un capac şi se lasă,pe foc mic,20 de minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

3. Se pune carnea într-un bol mare,se adaugă ceapa roşie tocată mărunt,orezul răcit,ouăle,sare şi piper,după gust,pesmetul şi se amestecă bine.

4. Se ia cu mâna din compoziţia de carne şi se formează perişoare de circa 5 cm în diametru. Se lasă pe un tocător.

5. Usturoiul se curăţă,se toacă şi se căleşte câteva secunde într-o lingură de unt,într-o cratiţă mai mare,după care se adaugă varza acră tocată fideluţă.

6. Se pun perişoarele,se adaugă un pahar cu apă,se acoperă cu capac şi se lasă,pe foc mic,20 de minute.

7. Se scot perişoarele,se adaugă smântâna peste varza acră,se amestecă,se adaugă zahărul şi sare,dacă mai este nevoie,şi se pun perişoarele înapoi.

8. Se introduce cratiţa în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute. Se servesc cu pâine albă sau cu produse de patiserie.

Mai multe