Peşte la cuptor cu sos de iaurt
Iaurtul se numără printre produsele lactate bogate în calciu, care contribuie la sănătatea oaselor. Iaurtul conţine o serie de nutrimenţi importanţi. O cană de iaurt îţi oferă 49% din necesarul zilnic de calciu. De asemenea, este bogat în fosfor, magneziu şi potasiu. Aceste minerale sunt esenţiale pentru metabolism, reglarea tensiunii arteriale şi menţinerea sănătăţii sistemului osos.
Ai nevoie de
1 lămâie,tăiată felii
1 crenguţă rozmarin
1 păstrăv curăţat
1 lingură ulei
3 căţei de usturoi
sare grunjoasă
piper
Pentru sos
3 căţei de usturoi
1 lingură ulei
sare
piper
200 g iaurt
busuioc tocat,după gust
2 linguri seminţe de floarea-soarelui
Preparare
Încingi cuptorul. Aranjezi câteva felii de lămâie într-o tavă. Umpli peştele cu usturoi,rozmarin tocat şi cu câteva felii de lămâie. Condimentezi cu sare şi piper,după gust. Îl aşezi în tavă şi îl stropeşti cu puţin ulei. Îl dai la cuptor 15-20 de minute,până se rumeneşte.
Pentru sos,pisezi căţeii de usturoi şi îi freci cu puţină sare până obţii o pastă fină. Adaugi uleiul,pui piper,după gust,şi omogenizezi. Îl combini cu iaurtul scurs bine şi amesteci până se omogenizează. Presari busuiocul tocat şi seminţele de floarea-soarelui. Serveşti peştele cald cu rozmarin tocat,felii de lămâie şi sosul de usturoi.
Foto:Profimedia
Citeşte şi:Reţetă uşoară cu hering şi cartofi
Coroniţă umplută cu brânză şi nuci,reţetă pentru masa de Paşti