Piept de pui cu legume la cuptor
Mâncarea de pui cu legume este ideală pentru cei care ţin la siluetă. Dacă vrei să o prepari, noi te învăţăm cum!
Ai nevoie de
1 piept de pui fără piele1 linguriţă pudră de usturoisarepiper1 ceapă1 ardei iute 1 morcov1 dovlecel1 roşie1 linguriţă ulei2 linguri oţet balsamic50 ml vin alb seccâteva felii de lamâiecâteva crenguţe de rozmarin
Freci pieptul de pui cu sare, piper după gust şi cu pudra de usturoi, îl stropeşti cu ulei, oţet şi vin şi îl dai la frigider cel puţin o oră.
Speli şi cureţi legumele. Tai ceapa julien, morcovul bucăţi, roşia felii, dovlecelul şi ardeiul iute rondele. Într-o tavă întinzi o hârtie de copt şi, pe jumătatea ei aşezi pieptul de pui şi în jurul lui legumele, asezonate cu sare şi piper, după gust şi crenguţe de rozmarin. Acoperi cu cealaltă jumătate şi strângi marginile dedesubt. Dai la cuptor, la foc mediu, aproximativ 40 minute. Cu câteva minute înainte de a-l scoate, desfaci puţin hârtia ca să se rumenească uşor. Poţi servi cu felii de lămâie.