Plăcintă cu brânză
Pentru aluat, ai nevoie de: 375 g făină, 250 g unt, 2 ouă, 125 g zahăr, 50 ml lapte, coajă de lămâie, un praf de copt, un vârf de sare. Pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci, 150 g făină, 4 ouă, 200 g zahăr, un vârf de sare, coajă de lămâie, 50 g stafide, 30 g fulgi migdale. Pentru glazură: 125 g făină, 50 g unt, 2 ouă, 70 g zahăr
Pasul 1
Cerni făina şi o pui într-un bol. Adaugi zahărul,laptele,untul topit,ouăle,coaja de lămâie,praful de copt şi sarea. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Laşi la frigider o jumătate de oră.
Pasul 2
Într-un vas pui brânza. Adaugi făina,ouăle,zahărul,sarea,coaja de lămâie,stafidele şi fulgii de migdale. Amesteci până când obţii o pastă omogenă. Pentru glazură,freci gălbenuşurile cu 30 g de zahăr şi cu untul. Amesteci cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Adaugi treptat făina,până obţii un aluat moale.
Pasul 3
Scoţi aluatul din frigider,presari blatul de lucru cu făina şi-l întinzi cu sucitorul. Îl aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie.
Pasul 4
Torni umplutura cu brânză,peste care pui glazura. Dai tava la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru 1 tavă
Preparare 80'
Dificultate medie
Citeşte şi: