Plăcintă cu brânză

26 mai 2014   Rețete

Pentru aluat, ai nevoie de: 375 g făină, 250 g unt, 2 ouă, 125 g zahăr, 50 ml lapte, coajă de lămâie, un praf de copt, un vârf de sare. Pentru umplutură: 1 kg brânză de vaci, 150 g făină, 4 ouă, 200 g zahăr, un vârf de sare, coajă de lămâie, 50 g stafide, 30 g fulgi migdale. Pentru glazură: 125 g făină, 50 g unt, 2 ouă, 70 g zahăr

Pasul 1

Cerni făina şi o pui într-un bol. Adaugi zahărul,laptele,untul topit,ouăle,coaja de lămâie,praful de copt şi sarea. Frămânţi până când aluatul nu se mai lipeşte de pereţii vasului. Laşi la frigider o jumătate de oră.

Pasul 2

Într-un vas pui brânza. Adaugi făina,ouăle,zahărul,sarea,coaja de lămâie,stafidele şi fulgii de migdale. Amesteci până când obţii o pastă omogenă. Pentru glazură,freci gălbenuşurile cu 30 g de zahăr şi cu untul. Amesteci cu albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Adaugi treptat făina,până obţii un aluat moale.

Pasul 3

Scoţi aluatul din frigider,presari blatul de lucru cu făina şi-l întinzi cu sucitorul. Îl aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie.

Pasul 4

Torni umplutura cu brânză,peste care pui glazura. Dai tava la cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.

Pentru 1 tavă

Preparare 80'

Dificultate medie

Citeşte şi:

Plăcintă cu gem şi cocos

Prăjitură cu cremă de brânză

Prăjitură cu nuci

Mai multe