Plăcintă cu brânză sărată
Această plăcintă are ceva cu totul special: nu rezistă prea multe zile pentru că este preferata tuturor. Încearc-o şi tu!
Ai nevoie de
Pentru aluat500 g făină2 ouă5 g drojdie uscată1 praf de sare5 linguri ulei1 linguriţă zahăr350 ml lapte caldPentru umplutură300 g telemea, uşor sărată100 g brânză proaspătă de vaci2-3 linguri smântână2 ouă1 lingură făină1 ou, pentru unsmac, pentru decor
Mod de preparare plăcintă cu brânză sărată
Pentru aluat, dizolvi drojdia şi zahărul în puţin lapte cald. Laşi 10 minute, apoi torni maiaua peste restul de făină cernută, adaugi ouăle, uleiul, sarea şi începi să frămânţi, punând treptat laptele cald. La final, trebuie să obţii un aluat moale, care nu se mai ţine de mâini. Îl laşi să crească o oră.
Razi telemeaua şi o amesteci cu brânza de vaci, bine scursă. Adaugi ouăle, făina, smântâna şi omogenizezi.
Împarţi aluatul în jumătate, întinzi două foi, nu foarte subţiri, pe care le ungi cu brânză. Le rulezi, le aşezi în tăvi tapetate şi le laşi să crească 15-20 de minute. Le ungi cu ou şi le presari, dacă vrei cu mac. Ţii plăcintele la cuptor până când se rumenesc.