Plăcintă cu brânză şi stafide. Cea mai simplă şi gustoasă reţetă

17 noiembrie 2015   Rețete

Ingrediente - un pachet de aluat foietaj - 500 g de brânză de vaci - 100 g stafide - 150 g zahăr - 6 ouă - 50 g unt - zahăr pudră - 200 ml de whisky sau rom - esenţă de vanilie - 100 g făină

 

Mod de preparare

Se pun la înmuiat stafidele într-o cană cu rom sau whisky şi puţină apă caldă,preţ de 15-20 de minute.

Se unge o tavă de mărime medie cu unt,după care se tapetează cu făină.

Foile de aluat se întind şi se aşază în tavă,decupând marginile care ies înafara acesteia.

Într-un bol,se pune brânza de vaci căreia i se adaugă gălbenuşurile şi albuşurile de la 5 ouă.

La compoziţie se adaugă mai apoi şi stafidele,zahărul şi esenţa de vanilie.

Descoperă cum se prepară cea mai simplă şi gustoasă reţetă de plăcintă cu brânză şi stafide.

Mai multe