Plăcintă cu carne şi legume

21 iulie 2014   Rețete

Ai nevoie de: Pentru aluat: 250 g făină, 60 g unt, 60 ml apă, 1 linguriţă rasă de sare, 1 praf de copt

Pentru umplutură:

› 300 g carne de porc tocată › 1 ceapă› 1 morcov › 1 rădăcină de pătrunjel › 1 ou› 1 linguriţă seminţe de susan › sare › piperCum se prepară:

Se cerne făina cu praful de copt şi se amestecă cu untul tăiat bucăţele şi sarea,până capătă aspect nisipos. Se adaugă treptat câte puţină apă şi se frământă până când aluatul capătă consistenţă omogenă şi elasticitate. Se împachetează în folie alimentară şi se lasă la frigider circa o oră.

Între timp,se toacă ceapa şi se căleşte împreună cu legumele tăiate cubuleţe până se înmoaie,se adaugă apoi carnea tocată,sare,piper,după gust,şi se continuă călirea până scade bine zeama lăsată de legume şi de carne.

Se împarte aluatul în 8 părţi egale,se întinde fiecare bucată de aluat într-o formă rotundă,pe care se aşază umplutură de carne cu legume. Se pliază în două şi se sigilează marginile,apăsând cu degetele. Se ung cu ou bătut,se presară seminţe de susan şi se coc circa 30 de minute. Se consumă calde.

Mai multe