Plăcintă cu cartofi

18 martie 2017   Rețete

Ştiai că poţi să pui cartofi şi la o plăcintă? Descoperă cum se prepară în cele ce urmează!

Ai nevoie de

1 pachet aluat foitaj

1 kg cartofi

2 cepe verzi

200 g smântână

200 g brânză moale

sare

piper

1 ou,pentru uns

Preparare

Speli cartofii şi-i fierbă în coajă în apă cu sare,apoi îi laşi la răcit,îi descojeşti şi-i feliezi. Amesteci brânza cu smântâna,adaugi cepele verzi tocate,sare şi piper după gust.

Întinzi foile de aluat şi decupezi două felii rotunde. Aşezi o foaie într-o tavă tapetată,pui un strat de cartofi feliaţi,unul de cremă de brânză,încă unul de cartofi şi continui până când termini ingredientele,deasupra fiind cremă. Aşezi foaia rămasă,o ungi cu ou şi o dai la cuptor până când rumeneşte. Decorezi după imaginaţie.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe