Plăcintă cu mere

28 mai 2016   Rețete

Cele mai recomandate soiuri de mere pentru prăjituri sunt cele mai făinoase şi care nu se sfărâmă, cum ar fi Boskoop, Elstar, Jonagold etc. Pentru salatele de fructe foloseşte soiurile mai zemoase, cum sunt Idared sau Golden.

Dificultate medie/ Preparare 70’ / 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

220 g făină

150 g unt

2 linguri zahăr

1 ou

4 linguri apă rece

Pentru umplutură

5 mere

100 g zahăr

1 praf scorţişoară

zahăr pudră,pentru decor

Preparare

Amesteci făina cu untul rece,tăiat cubuleţe,adaugi zahărul,oul şi apă,puţin câte puţin,până când obţii un aluat omogen,care nu se lipeşte de degete. Dai deoparte un sfert din el,înfăşori fiecare bucată în folie alimentară şi le dai la rece 30 de minute.

Speli merele,le descojeşti şi îndepărtezi cotorul şi cutia de seminţe. Tai merele cubuleţe şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara. Întinzi bucata mai mare de aluat şi o aşezi în tava tapetată,inclusiv pe margini. Adaugi merele şi nivelezi. Întinzi aluatul rămas şi-l tai făşii,pe care le aşezi sub forma unui grilaj peste tartă. O dai la cuptor până se rumeneşte. După ce s-a răcorit,o pudrezi cu zahăr.

Mai multe