Plăcintă picantă

4 martie 2013   Rețete

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină,1 linguriţă praf de copt,80 g amidon de cartofi,1 praf piper roşu,2 linguriţe zahăr pudră,100 g margarină, 2 linguri apă rece, 1 praf de sare; Pentru umplutură:2 morcovi, 2 cepe, 200 g porumb din conservă,200 g mazăre din conservă,400 g roşii conservate,2 linguri ulei, 450 g carnede vită tocată, 3 căţei de usturoi, 1 linguriţă boia iute, 4 crenguţe cimbru pentru decor, sare, piper.

Cum se prepară:

1 Într-un vas se amestecă făina cu praful de copt şi cu amidonul. Se adaugă un praf de sare,piperul roşu,zahărul,margarina,apa foarte rece şi se frământă un aluat potrivit de tare,care se desprinde de vas. Se întinde aluatul în foaie şi se îmbracă o formă rotundă cu diametrul de 25 cm,lăsând să depăşească puţin forma. Aluatul în plus se taie cu un cuţit (ca în imagine),iar cel de pe fundul formei se înţeapă cu furculiţa. Se aşază hârtie de copt peste şi se pun pe ea boabe de fasole uscată. Se coace 25-30 de minute,după care se scot hârtia şi boabele de fasole.

2 Morcovii şi ceapa se toacă mărunt. Se încinge uleiul,se adaugă carnea şi se înăbuşă. Se adaugă morcovii,ceapa,mazărea şi porumbul scurse de zeamă. Se toarnă roşiile tocate împreună cu sucul în care au fost conservate. Se condimentează cu sare,piper,boiaua iute şi usturoiul pisat. Se amestecă şi se fierbe,pe foc mic,20 de minute.

3 Se toarnă amestecul în tarta coaptă,se decorează cu cimbru proaspăt şi se serveşte. Se poate servi şi cu brânză rasă deasupra.

Mai multe