Plăcinte cu brânză şi dulceaţă

17 februarie 2017   Rețete

Aceste plăcinte sunt gata în 40 de minute, ceea ce le face desertul perfect în situaţia în care te decizi să dai o petrecere neplanificată din vreme.

Ai nevoie de

1 pachet aluat foitaj 

Pentru umplutură

400 g brânză de vaci,scursă

2 ouă

3-4 linguri de zahăr

esenţăde vanilie

coajă rasăde lămâie

1 ou,pentru uns

dulceaţă de portocale

Preparare

Mixezi brânza de vaci cu ouăle şi cu zahărul,până la omogenizare. După ce s-au încorporat,adaugi esenţa de vanilie şi coaja de lămâie şi dai compoziţia deoparte.

Desfaci aluatul decongelat şi tai foile în 9 pătrate. Le întinzi uşor,cu sucitorul dat prin făină. Aşezi pe fiecare,cu o lingură,compoziţia de brânză,având grijă să laşi marginile libere. Le împătureşti astfel încât să nu se scurgă compoziţia,pui în centru dulceaţă după gust,şi aşezi pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le ungi cu oul bătut şi dai tava la cuptorul încălzit,în prealabil,până se rumenesc.

Sursă foto:Profimedia

Mai multe