Prăjitură aromată cu cafea

28 ianuarie 2014   Rețete

De ce ai nevoie pentru blat: › 4 ouă › 100 ml lapte › 150 g unt › 200 g zahăr › 350 g făină › 50 g cacao › 2 linguri cafea solubilă › 1 praf de copt

Pentru cremă:

› 200 g brânză dulce› 100 g zahăr› 1 lingură făină› 2 ouă › 1 esenţă de vanilieCum se prepară:

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile,se încorporează untul moale şi se adaugă cacaua. Se toarnă laptele în care s-a dizolvat cafeaua solubilă,se pune făina cernută cu praful de copt,se amestecă şi la final se încorporează albuşurile bătute.

Se amestecă brânza dulce cu zahărul,ouăle,făina şi esenţa de vanilie. Se toarnă trei sferturi din aluatul cu cacao într-o tavă mai mică unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Se scoate tava,se întinde (sau se pune cu lingura) crema de brânză,se tornă peste ea restul de aluat şi se dă din nou la cuptor pentru 30-40 de minute.

Mai multe