Prăjitură cu banane şi gem

10 martie 2016   Rețete

Dacă ţi s-a făcut poftă de ceva dulce, poţi prepara o delicioasă prăjitură cu gem şi banane. Foarte uşor de preparat!

Ingrediente de care ai nevoie de:

250 g făină

100 g unt

4 ouă

140 g zahăr

zahăr vanilat

Pentru cremă

1 borcan gem

Pentru decor

4 banane

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

150 g unt

Cum se prepară

Freci gălbenuşurile cu două treimi din cantitatea de zahăr şi cu untul. Amesteci albuşurile bătute separat cu restul de zahăr. Adaugi treptat făina,pacheţelul de zahăr vanilat şi amesteci uşor. Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară şi dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl laşi deoparte şi,când s-a răcit,îl tai în trei foi.

Pentru glazură,topeşti ciocolata pe baie de aburi,o dai deoprte şi o amesteci cu untu,apoi o laşi puţin să se răcească.

Aşezi o foaie de blat pe un platou,o ungi cu gem,o acoperi cu cea de-a doua,o dai cu gem,apoi o pui pe ultima peste care aranjezi felii de banane. Torni glazura de ciocolată şi dai prăjitura la frigider 3 ore.

Mai multe