Prăjitură cu brânză, piersici şi fulgi de migdală
O alternativă la popularul cheesecake este prăjitura cu brânzică de vaci şi piersici, o reţetă delicioasă care se prepară cu blat de biscuiţi şi unt.
Ingrediente
- 250 g biscuiţi sfărâmicioşi
- 125 g unt
- 25 g unt pentru tavă
Pentru umplutură
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr
- 2 linguri făină
- 3 ouă
- 250 ml frişcă lichidă
- 3 piersici
Mod de preparare
Sfărâmă bine biscuiţii şi amestecă-i cu untul pe care îl topeşti în prealabil. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Ideal este să foloseşti o tavă îngustă, astfel încât hârtia să depăşească marginile. Unge bine cu unt şi întinde uniform amestecul cu biscuiţi.
Într-un bol, amestecă brânza de vaci cu zahărul, făina şi ouăle, amestecând cu grijă. Piersicile se taie mărunt, apoi se adaugă în compoziţia de brânză.
Toarnă în tavă peste compoziţia cu biscuiţi şi bagă la cuptor pentru 50-60 de minute. Când este gata se lasă la răcit şi se trage de marginile hârtiei pentru a o scoate. Se taie în bucăţi şi se serveşte pe un platou.
FOTO Shutterstock.com