Prăjitură cu brânză şi cireşe

18 februarie 2016   Rețete

Pentru după-amiezele de duminică, îţi propunem o reţetă de prăjitură cu cireşe cu blat de biscuiţi. Cere ajutorul celor dragi pentru a face mai distractivă prepararea şi nu uita ingredientul principal: multă dragoste!

Pentru blat

200 g biscuiţi simpli

150 g unt

2-3 linguri lapte

Pentru umplutură

250 g brânză de vaci

150 g zahăr

200 g frişcă

250 g cireşe din compot

Pentru al doilea blat

125 g brânză de capră

70 g zahăr

2 ouă

90 g făină de migdale

zahăr pudră,pentru decor

Preparare

Mărunţeşti biscuiţii şi-i amesteci cu unt şi lapte,compoziţia o întinzi într-o tavă tapetată. Dai totul la rece 30 de minute. Între timp,pregăteşti umplutura. Amesteci bine brânza de vaci cu zahărul,adaugi frişca bătută,apoi cireşele feliate,pe care le încorporezi cu grijă.

Separat,pentru aluatul de deasupra,mixezi brânza de capră cu zahărul,apoi încorporezi ouăle,treptat,şi făina de migdale. Peste blatul de biscuiţi întinzi în strat uniform umplutura cu cireşe. O acoperi cu al doilea blat şi dai totul la cuptorul preîncălzit 30-40 de minute,până se rumeneşte şi trece testul scobitorii. Serveşti prăjitura cu zahăr pudră.

Mai multe