Prăjitură cu brânză şi fructe uscate

29 aprilie 2017   Rețete

Fructele deshidratate îşi păstrează un timp îndelungat proprietăţile gustative şi nutritive. Conţin fibre, minerale, vitamine, în concentraţii de până la 5 ori mai mari ca în fructele proaspete.

Ai nevoie de

1 kg brânză de vaci

200-250 g zahăr

100 g fructe uscate,după gust

50 g stafide

5 ouă

200 ml smântână

5 linguri făină

5 linguri amidon

1 praf de copt stins cu lămâie

coajă rasă de lămâie

1 plic zahăr vanilat

1 praf de sare

2-3 frunze de mentă proaspătă

Preparare

Tai fructele uscate,separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi gălbenuşurile cu praful de sare,iar albuşurile le baţi spumă. Pui peste brânză gălbenuşurile,coaja de lămâie,zahărul,făina,praful de copt şi amidonul. Amesteci până obţii o pastă omogenă.

Treptat,încorporezi albuşurile cu o paletă de sus în jos,apoi omogenizezi smântâna,fructele uscate şi stafidele. Torni compoziţia într-o tavă tapetată. Dai la cuptorul încins şi o laşi o oră. La final,o pudrezi cu zahărul vanilat. O serveşti ornată cu frunze de mentă.

Foto:Profimedia

Mai multe