Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

14 aprilie 2016   Rețete

Un desert delicios, uşor şi rapid de realizat, această prăjitură nu necesită coacere şi va fi ideală de pregătit pentru sfârşitul de săptămână.

Ingrediente necesare: 

125 g unt

 25 ml smântână

200 g ciocolată albă

200 g caise deshidratate 

250 g biscuiţi sfărâmaţi 

130 g de fulgi de cocos

Pentru glazură: 

25 g unt topit 

2 linguri de zeamă de lămâie 

350 g zahăr pudra

Cum se prepară:

Se amestecă untul şi smântână la foc mic,apoi se adaugă ciocolata albă,după ce se ia vasul de pe aragaz.

Se adăugă caisele,biscuiţii sfărâmaţi şi fulgii de cocos,după ce compoziţia devine omogenă.

Amestecul obţinut se aşează uniform într-un vas întins,care se dă la rece timp de o oră.

Între timp se pregăteşte glazura,amestecând untul topit cu zeama de lămâie şi zahărul pudră.

Se mixează această compoziţie până devine omogenă.

Se scoate prăjitura din frigider,peste care se aşează glazura obţinută.

La final,se taie prăjitura obţinută după bunul plac şi se ornează dupa preferinţe.

Mai multe