Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos
Un desert delicios, uşor şi rapid de realizat, această prăjitură nu necesită coacere şi va fi ideală de pregătit pentru sfârşitul de săptămână.
Ingrediente necesare:
125 g unt
25 ml smântână
200 g ciocolată albă
200 g caise deshidratate
250 g biscuiţi sfărâmaţi
130 g de fulgi de cocos
Pentru glazură:
25 g unt topit
2 linguri de zeamă de lămâie
350 g zahăr pudra
Cum se prepară:
Se amestecă untul şi smântână la foc mic,apoi se adaugă ciocolata albă,după ce se ia vasul de pe aragaz.
Se adăugă caisele,biscuiţii sfărâmaţi şi fulgii de cocos,după ce compoziţia devine omogenă.
Amestecul obţinut se aşează uniform într-un vas întins,care se dă la rece timp de o oră.
Între timp se pregăteşte glazura,amestecând untul topit cu zeama de lămâie şi zahărul pudră.
Se mixează această compoziţie până devine omogenă.
Se scoate prăjitura din frigider,peste care se aşează glazura obţinută.
La final,se taie prăjitura obţinută după bunul plac şi se ornează dupa preferinţe.