Prăjitură cu cireşe şi mascarpone

3 iunie 2016   Rețete

Această reţetă de prăjitură cu cireşe şi mascarpone este un deliciu pentru mulţi. Şi nici nu este deloc greu de preparat. În loc de cireşe proaspete, poţi folosi în prăjituri şi cireşe glasate. Acestea sunt extraordinar de bune şi pentru ornat.

Prepari un sirop gros din 100 g zahăr şi un pahar cu apă,pe care-l laşi să fiarbă la foc mic până se îngroaşă. Introduci cireşele fără sâmburi în acest sirop şi le dai într-un singur clocot. Le scoţi pe o farfurie şi le laşi la scurs. Acest sirop ar trebui să-ţi ajungă pentru aproape 30 de cireşe. La fel poţi glasa şi alte fructe (mere,pere,vişine etc.)

Prăjitură cu cireşe şi mascarpone – Ingrediente (8 porţii)Pentru aluat

8 ouă

10 linguri zahăr

150 g unt

10 linguri făină

coaja rasă de la o lămâie

1 pliculeţ praf de copt

1 esenţă de vanilie

sare

350 g cireşe

2 linguri cacao

Pentru cremă

1 cutie mascarpone

200 ml frişcă lichidă îndulcită

3 linguri rase zahăr pudră

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj

1 lingură ulei

Prăjitură cu cireşe şi mascarpone – Mod de preparare

Află care sunt paşii pe care trebuie să-i urmezi în prepararea acestei prăjituri delicioase pe clickpoftabuna.ro

Mai multe