Prăjitură cu cremă şi jeleu

5 martie 2017   Rețete

Brânzeturile şi produsele lactate sunt foarte bogate în nutrimenţi. Ele servesc drept surse de calciu, vitamina D şi proteine, esenţiale pentru sănătatea sistemului osos. Inspiră-te din această reţetă şi prepară o prăjitură cu cremă şi jeleu.

Ai nevoie de

Pentru blat

4 ouă

200 g zahăr pudră

150 g făină

 linguri cacao

1 lingură esenţă de rom

2 linguri lapte

coajă rasă de lămâie

Pentru cremă

100 g iaurt

1 lingură lapte

200 g cremă de brânză

90 g zahăr

5 foi gelatină

150 ml frişcă

esenţă de vanilie

Pentru jeleu

2-3 linguri zahăr

300 ml suc proaspăt de portocale

1 plic gelatină

¼ pahar cu apă

Preparare

Pentru blat,separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu zahărul 15 minute,până se omogenizează.

Separat,baţi albuşurile spumă tare. Încorporezi în gălbenuşuri,alternativ,albuşurile bătute,laptele de soia,făina,cacaua şi esenţa de rom şi omogenizezi. Pui coajă de lămâie,după gust,şi torni aluatul într-o tavă tapetată. Îl dai la cuptorul încălzit,în prealabil,până când trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.

Între timp,mixezi crema de brânză cu iaurtul,laptele,zahărul şi esenţa de vanilie. Dizolvi gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o încorporezi în compoziţia de brânză. Baţi frişca lichidă până devine o spumă tare,apoi o adaugi în cremă. Torni compoziţia obţinută peste blatul răcit,o nivelezi şi dai prăjitura la frigider.

Pentru jeleu,dizolvi zahărul în sucul de portocale,îl pui la fiert,la foc mic,şi după ce s-a dizolvat,îl laşi să se răcească. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi o încorporezi în sucul de portocale. Torni jeleul peste crema de brânză. Laşi prăjitura la frigider peste noapte.

Foto:Profimedia

Mai multe