Prăjitură cu frişcă şi zmeură

24 aprilie 2017   Rețete

Un desert aspectuos, această prăjitură poate fi o surpriză frumoasă pentru cei dragi sau prieteni!

Ai nevoie de

Pentru blat

5 ouă

200 g zahăr

200 g unt topit şi răcit

140 g iaurt cremos

300 g făină

1 praf de copt

50 ml zeamă de lămâie

Pentru cremă

400 g ciocolată albă

200 g smântână pentru frişcă

1 cană zmeură proaspătă

50 g ciocolată albă răzuită

Preparare

Mixezi ouăle cu zahărul,adaugi untul moale şi iaurtul. Amesteci făina cu praful de copt şi încorporezi ingredientele solide în cele lichide. Adaugi zeama de lămâie şi omogenizezi. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi îl dai la cuptorul încălzit,în prealabil,până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească.

Între timp,prepari crema. Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi. Mixezi smântâna până obţii o spumă tare şi consistentă şi încorporezi în ea,treptat,ciocolata rece. Scoţi blatul din tavă,răstorni peste el crema şi o nivelezi. Decorezi prăjitura cu zmeură şi ciocolată albă răzuită. O dai la rece câteva ore.

Sursă foto:StockFood

Mai multe