Prăjitură cu gem şi frişcă

18 martie 2016   Rețete

Acest desert simplu, dar de efect, este alegerea perfectă pentru finalul de săptămână, când o poţi pregăti alături de copii. Această prăjitură cu frişcă şi gem este foarte delicioasă!

Iată de ce ingrediente ai nevoie

Pentru blat

6 ouă

6 linguri zahăr vanilat

6 linguri făină

Pentru cremă

1 borcan gem de căpşuni

500 ml frişcă

Baţi ouăle întregi cu zahărul,până capătă o consistenţă spumoasă şi îşi dublează volumul de 2-3 ori.

Adaugi treptat făina şi amesteci până se omogenizează,fără să aibă cocoloaşe.

Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii.

Laşi blatul la răcit şi-l tai pe lung în trei părţi egale.

Întinzi peste foi gemul de căpşuni şi le suprapui.

Baţi frişca,o pui în poş şi ornezi prăjitura.

O decorezi după imaginaţie.

Poftă bună!

Mai multe