Prăjitură cu gem şi frişcă
18 martie 2016
Rețete
Acest desert simplu, dar de efect, este alegerea perfectă pentru finalul de săptămână, când o poţi pregăti alături de copii. Această prăjitură cu frişcă şi gem este foarte delicioasă!
Iată de ce ingrediente ai nevoie
Pentru blat
6 ouă
6 linguri zahăr vanilat
6 linguri făină
Pentru cremă
1 borcan gem de căpşuni
500 ml frişcă
Baţi ouăle întregi cu zahărul,până capătă o consistenţă spumoasă şi îşi dublează volumul de 2-3 ori.
Adaugi treptat făina şi amesteci până se omogenizează,fără să aibă cocoloaşe.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii.
Laşi blatul la răcit şi-l tai pe lung în trei părţi egale.
Întinzi peste foi gemul de căpşuni şi le suprapui.
Baţi frişca,o pui în poş şi ornezi prăjitura.
O decorezi după imaginaţie.
Poftă bună!